reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Albatros Media pohltil knižní nakladatelství, specializované na historické romány a sci-fi

16:45, 3. 7. 2023

Největší knižní dům v Česku, Albatros Media, završil svoji 15. akvizici na tuzemském trhu. Albatros se stává 100procentním vlastníkem nakladatelství Baronet.

Baronet na trhu funguje třicet let. Specializuje se zejména na knihy ze žánru historický román, science fiction, literatura faktu a čtení pro ženy. "V edičním plánu nakladatelství Baronet mají významné místo také militaria, detektivky nebo dětská literatura. Baronet nabízí knížky ze všech žánrových oblastí a díky tomu si v jeho nabídce může svou knihu vybrat téměř každý. Jedná se o renomované nakladatelství s dlouhou tradicí a silnou čtenářskou základnou," uvedl ředitel Albatrosu Václav Kadlec (foto). Baronet se k 1. červenci 2023 stává devatenáctým nakladatelstvím skupiny Albatros. Dosavadním vlastníkem byl další knižní hráč Pavel Dobrovský - BETA.

Mezi kmenové autory Baronetu patří Amanda Quick, Jude Deveraux nebo Barbara Cartland, v minulosti vydával Baronet i knihy autorů jako Arthur C. Clarke, Ludvík Souček nebo V. P. Borovička. Do jeho portfolia patří například také série Duna od Briana Herberta a Kevina J. Andersona, kultovní sci-fi, která se nyní dostává na plátna kin.

Knihy Baronetu vstupem na palubu Albatros Media ožijí i v podobě e-booků a audioknih a díky tomu se dostanou k ještě širšímu okruhu čtenářů. "Zejména audioknihy namluvené známými herci a umělci nabývají na oblibě. Jejich prodej jak na Albatrosmedia.cz, tak na Palmknihy.cz neustále roste," doplnil Kadlec. Značka Baronet bude v rámci Albatros Media nadále zachována.

Produkce skupiny Albatros Media dle vlastních údajů pokrývá skoro 20 procent nakladatelského trhu v České republice. Každoročně uvede na trh cca tisíc nových knih. Vedle osmnácti samostatných nakladatelství (Albatros, BizBooks, ComputerPress, CooBoo, CPress, Egmont, Fragment, Garamond, Kniha Zlín, Management Press, Mladá fronta atd.) vlastní také vydavatelství audioknih Voxi, vydavatelství produkující knihy pro export B4U Publishing nebo službu pro začínající autory Pointa.cz. Skupina Albatros Media za poslední fiskální rok (skončil v červnu 2022) utržila 1,254 miliardy korun. V meziročním srovnání to je nárůst o 109 milionů. Majiteli Albatrosu jsou miliardáři Jaroslav a Silke Horákovi.