reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Havlík dotočil komedii Franta mimozemšťan, do kin půjde v roce 2024

18:08, 12. 7. 2023
Film Aleš Borovan

Pilný spisovatel a režisér Rudolf Havlík, který má na kontě řadu diváckých hitů jako Po čem muži touží 1 a 2 a Ostrov, dokončil natáčení nové bláznivé komedie Franta mimozemšťan (foto).

V hlavní dvojroli se představí Jakub Prachař, dále hrají Tereza Ramba, Filip Březina, Kateřina Marie Fialová, Erika Stárková, Jiří Langmajer, Leoš Noha, Petra Hřebíčková, Oldřich Navrátil, Pavel Kikinčuk nebo Jan Teplý. Natáčelo se ve středočeské Sýkořici, v Praze, v Brně a jeho okolí.

Havlíkův film si pohrává s myšlenkou návštěvy mimozemské civilizace v jedné moravské vísce. "Náš film stojí na postavách a na humoru, který ty postavy způsobují v konfrontaci s mimozemskou návštěvou. Přesto se mi podařilo přesvědčit schopné lidi, kteří se byli ochotni pustit do práce na mimozemských věcech, tvořit, vymýšlet a představovat si, jak by co vypadalo a jak by hlavně vypadal mimozemšťan. Hledali jsme cestu, jak na plátno dostat to, co potřebujeme," komentoval Havlík, jehož poslední film Ostrov (premiéra 2. února) vidělo v kinech přes 280 tisíc diváků. Tržby činily velmi slušných 50 milionů korun.

Franta mimozemšťan vzniká v produkci Fénix Film Dany Volákové a Michaely Flenerové Bastien, koproducenty jsou společnosti Flamesite, Solid Enterprise a Valérie Kubíková. Distributorem je Cinemart a premiéra v českých kinech je naplánována na únor 2024.