reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Producent a režisér Krejčí chce protočit půl miliardy

17:18, 15. 7. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Rekordmanem českého producentského trhu, co se týče objemu rozdělaných projektů, se stal režisér a producent Tomáš Krejčí.

V současné době rozpracoval tři rozsáhlé projekty, s reálnými obrysy financování, jejichž souhrnný rozpočet přesáhl 550 milionů korun: fantasy Poslední z Aporveru (229 milionů korun), filmovou adaptaci knihy Karla Čapka Válka s mloky (250 milionů korun) a adaptaci komiksu Kruanova dobrodružství (72 milionů).

Válku s mloky a Kruanova dobrodružství produkuje společnost Salamander Syndicate, Poslední z Aporveru zase produkční firma Actor´s Runway Agency. Obě vlastní Krejčí napůl s podnikatelem Jiřím Košťálem. Na financování Aporveru se podílí slovenská Farbyka a veřejnoprávní subjekt RTVS (rovněž Slovensko), do "Mloků" zase nalévá peníze německá Bavaria Film (rovněž polští, britští a američtí partneři). Všechny tři filmy bude distribuovat Bontonfilm (skupina CME).

Projekty jsou rozprostřeny do dlouhých výrobních lhůt a v tuto chvíli není u žádného jisté datum premiéry. Nejdále ve výrobě se nachází Aporver, který je nyní v postprodukci a který by se v kinech měl objevit někdy na sklonku roku 2013. Film vzniká již od roku 2007 a první ohlášená premiéra byla stanovena na říjen 2009. Kvůli průtahům dokonce loni vypověděla koprodukční smlouvu Česká televize. Kruanova dobrodružství a Válka s mloky by se podle představ producentů měly objevit v kinech někdy v roce 2015.