reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Konzervativní mediální skupina SPM dokončuje stěhování, spouští rádio a buduje podcastové studio

Nová mediální skupina SPM Media, o jejímž vzniku jsme informovali jako první a která se chce zaměřit hlavně na konzervativní čtenáře a posluchače v České republice, má v těchto týdnech za sebou několik důležitých momentů.

Pod SPM Media spadá vydavatelství Echo Media, které provozuje online názorový deník Echo24.cz, vydává Týdeník Echo a prémiovou platformu EchoPrime, dále sem patří nové Rádio Prostor (ex-Rádio Zet), blogovací platforma Blogosvět a technologické studio Coolpany. Před několika týdny proběhlo sestěhování skupiny do velké kancelářské budovy nedaleko Smíchovského nádraží (viz fota). Všechny výše uvedené firmy obývají celé rozsáhlé patro budovy, kterou z velké části vlastní společnost SPM Nemovitosti miliardářů Slavomíra Pavlíčka a Marka Španěla. Ti oba ovládají SPM Media.

SPM Media dnes spustilo po několikatýdenním odkladu vysílání nové celoplošné stanice Rádio Prostor, které má na nové adrese radiová studia. Svým posluchačům chce přinášet "informace, fakta, názory, osobnosti a životní styl, to vše s důrazem na aktuálnost, věcnost a srozumitelnost a zároveň s nadhledem." Úvodní blok Ranní Prostor bude každý všední den od 7 do 10 hodin moderovat Jiří Kalemba. Ten v minulosti působil mj. jako sportovní redaktor a komentátor České televize. Na Ranní Prostor bude od poloviny srpna navazovat pravidelný hodinový rozhovor Markéty Rachmanové s hosty k aktuálním tématům.

Program Radia Prostor dále tvoří zpravodajské bloky nazvané Sečteno, zpravodajský tým vede novinář Luboš Procházka. Druhý hodinový rozhovor ve všedním dni je pojmenován Prostor pro dva, začíná od 16 hodin a každý den má jiného moderátora - v pondělí jím je Jiří Kalemba, v úterý Luboš Procházka, ve středu Markéta Rachmanová, ve čtvrtek Marek Stoniš a v pátek Hana Vítková. Radio Prostor v nočních hodinách přebírá program BBC World Service.

SPM Media zároveň na nové adrese buduje nové podcastové studio, který budou zpočátku využívat hlavně novináři Echo Media. Vyrábět se zde bude Porada Echa, která dostane nový videoformát (doposud hlavně audio), nový podcast Salon Echa a Výpravy Jiřího Peňáse. V plánu je i nový podcast analytičky Echa Lenky Zlámalové. Všechny podcastové aktivity a související výjezdy, eventy atd. bude mít na starosti nově přijatý manažer Petr Lutonský (doposud produkce a vývoj podcastu Insider), který nastoupí 1. srpna.

Celou mediální skupinu SPM Media řídí šéf Echo Media Dalibor Balšínek a Tomáš Boček plus z pozice člena dozorčí rady Marek Španěl.