Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Potvrzeno: Česká televize na podzim nasadí seriály Octopus a Osada 2

aktualizováno
10:12, 26. 7. 2023
Televize Aleš Borovan

Exkluzivní informace Borovan.cz z letošního jara potvrzeny: hlavními seriálovými taháky České televize pro podzimní téma se stanou seriály Octopus a Osada 2 (foto z první řady).

V oblasti show ČT vsadí opět na další řadu taneční soutěže StarDance (dvanáctá sezóna), v segmentu dokumentů bude novinkou doku cyklus Jak se dělá dobrá škola s Jiřím Havelkou.

Krimiseriál Oktopus se zabývá odloženými případy těsně před promlčením. Režii má na starosti Jan Pachl, který se rovněž podílí na scénáři. V hlavních rolích nové detektivky se představí Miroslav KrobotMarika ŠoposkáKryštof Hádek a Zuzana Stivínová. První díl se objeví poslední srpnové pondělí (28. srpna na ČT1). Celkem vzniklo 13 epizod, série vzniká opět v tvůrčí skupině ČT Josefa Viewegha.

Druhá řada Osady navazuje na úspěšnou první řadu (vysílání podzim 2021), průměrná sledovanost jednoho dílu u "jedničky" se pohybovala něco nad milionem diváků v cílovce 15+. Výkonnou produkce měla na starosti Logline (Petr Erben), série vznikla rovněž v tvůrčí skupině Josefa Viewegha. Nová řada Osady čítá deset epizod, stejně jako první řada se objeví v pátečním prime time. Premiéra prvního dílu je naplánována na 1. září na ČT1.

"Scenárista Petr Kolečko ani já chatu nemáme a skoro žádné chataře neznáme. Tudíž si ten chatařský život vlastně jen představujeme, domýšlíme. Pracujeme s metaforou velkého světa, který jsme vměstnali do chatařské osady. Na malém prostoru tu vedle sebe žijí lidé, kteří se do harmonického soužití vlastně nutí. Společné je pro ně mnohdy jenom to, že v dané lokalitě vlastní chatu. A my se snažíme pro ně mít pochopení," uvedl režisér Radek Bajgar.

Pro českého diváka by mohl být zajímavý i slovenský seriál Iveta (původně TV Joj), který napsal známý scenárista Petr Kolečko a režíroval Jan Hřebejk. Iveta se objeví na ČT2. Z filmových distribučních titulů, které ČT koprodukovala, se do vysílání dostanou filmy Buko, Betlémské světlo nebo BANGER.