reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kabelový operátor Nej.cz díky fúzím navýšil tržby na 1,5 miliardy

12:27, 28. 7. 2023

Díky třem provedeným fúzím kabelový operátor Nej.cz, kterého donedávna vlastnila investiční skupina Kaprain, navýšil ekonomický výkon na historickou hodnotu.

Kaprain na trhu dlouhodobě skupoval menší telekomunikační hráče, jako například společnosti CentroNetFreebone, itselfLTnetSporkNeT nebo Telly CE, a včleňoval je do Nej.cz. Loni takto kabelový operátor pohltil další menší a střední operátory SMART Comp., NJnet a A1net. Tržby Nej.cz tak v roce 2022 vystoupaly na 1,495 miliardy korun. Čistý zisk převýšil 18 milionů. EBITDA dosáhl 780 milionů korun. O rok dříve tržby Nej.cz činily 1,158 miliardy a zisk 115 milionů. Oba roky však vzhledem k fúzím nejde porovnávat.

Nej.cz má dle svých údajů v současné době téměř čtvrt milionu aktivních zákazníků (homes connected), kterým poskytuje zejména internetové připojení, televizní obsah (IPTV) a hlasové služby. V segmentu B2B rovněž provozuje tři datová centra a poskytuje streamovací služby. Kromě jiných televizních platforem provozuje Nej.cz také internetovou televizi Kuki.

Kabelovou firmu v dubnu koupil  infrastrukturní telekomunikační operátor CETIN, který patří do skupiny PPF. Majitel Kaprainu Karel Pražák dlouhé roky dělal pro nejbohatšího a předloni tragicky zahynulého Čecha Petra  Kellnera a jeho PPF.