reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Hudební televize Óčko zvedla tržby nad 140 milionů

08:07, 5. 8. 2023

Skupina hudebních televizí Óčko, které patří do svěřenského fondu Andreje Babiše, v loňském roce navýšila tržby, konečný výsledek hospodaření však skončil mírným mínusem.

Provozní společnost Stanice O v roce 2022 utržila 141 milionů korun. V meziročním srovnání to je nárůst o 10 milionů. Čistý zisk 300 tisíc z roku 2021 se loni překlopil na ztrátu 1,4 milionu korun. Vedle "hlavního" Óčka jsou v nabídce skupiny rovněž kanály Óčko StarÓčko Expres a Óčko Black (žánr hip-hop). Bezprostředním majitelem skupiny televizí je mediální dům Mafra.

"Zásadním ukazatelem, ovlivňujícím hospodářský výsledek společnosti, byl i v roce 2022 vývoj sledovanosti. Její pokles se sice podařilo zpomalit, přesto nadále zájem o lineární hudební vysílání klesá. Odchod mladších cílových skupin od televizních obrazovek a příklon ke streamovacím platformám znamená pro kanály Óčka nutnost přechodu k jiným, nákladnějším programovým formátům, a tím i snižování efektivity," uvedla společnost. Navzdory tomu televize vygenerovala vyšší příjmy z prodeje reklamy i z přímého prodeje.