Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Chystaný sci-fi film Bod obnovy získal distributory na zahraničních trzích

09:59, 14. 8. 2023
Film Aleš Borovan

Sci-fi snímek Bod obnovy (foto), první žánrový snímek v české kinemtografii po dlouhých desítkách let, zamíří kromě českých kin i do zahraničí. V českých kinech je premiéra naplánována na září, severoamerické uvedení do distribuce je naplánováno na leden 2024.

Podle českého distributory Bioscop/AQS se filmu podařilo získat distributory v USA, Kanadě, Austrálii, Německu či v Rakousku, svoji světovou premiéru si odbyl na filmovém festivalu v Jižní Koreji. Film bude podle všeho směřovat hlavně na streamovací platformy. Na Slovensku je distributorem v kinech Continental Film.

"Moc nás těší, že je o film tak velký zájem i mimo Českou republiku a že reakce diváků, novinářů a recenzentů jsou pozitivní. Kromě kino distribuce bude film na podzim uváděn také na mnoha festivalech po celém světě. V nejbližší době se tak Bod obnovy objeví v Německu, Rakousku, Řecku, Holandsku, Belgii, Itálii či Velké Británii. O to se stará náš prestižní sales agent, americká společnost XYZ Films," uvedl producent Bodu obnovy Jan Kallista (Film Kolektiv).

Ve filmu hrají Andrea Mohylová, Matěj Hádek, Václav Neužil, Jan Vlasák, Karel Dobrý, Agáta Kryštůfková, Iveta Dušková, Adam Vacula či slovenští herci Milan Ondrík a Richard Stanke. Režisérem je Robert Hloz, výkonným producentem Tadeáš Trojánek. Kameru má na starosti Filip Marek (Profesor T.). Koproducenty snímku jsou Helena Uldrichová/Česká televizeRastislav ŠestákPeter Bebjak (DNA Production/Slovensko), Stanislaw Dziedzic (Film Produkcja/Polsko) a Danilo Bećković (Mali Budo/Srbsko).

Příběh filmu je podle tvůrců zasazen do roku 2041, kdy lidstvo používá velmi vyspělé technologie a ústava všem občanům garantuje právo na "jeden celý život". Po nepřirozené smrti, jako je například autonehoda nebo teroristický útok, tak může být člověk obnoven ze své digitální zálohy.