Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize nasadí pokračování Osady, do seriálu nastoupí Marek Daniel

13:11, 22. 8. 2023
Televize Aleš Borovan

Večerní pátky na programu ČT1 budou patřit pokračování úspěšného komediálního seriálu Osada z pera scenáristy Petra Kolečka o fiktivní chatařské osadě Záhoří (natáčelo se opět u Nižboru). První epizoda Osada 2 (foto) se bude vysílat v pátek 1. září v prime time.

V druhé řadě se opět objeví herci Radek Holub, Petra Nesvačilová, Igor Bareš, Ivana Chýlková, Stanislav Majer, Jana Plodková, Josef Polášek, Pavla Beretová nebo Martin Myšička. Nové postavy ztvární Marek Daniel nebo Ivana Uhlířová.

"Každá z postav si za dva roky prošla vývojem, vzájemné vztahy se vyostřily, a v Osadě teď panuje poněkud výbušnější atmosféra. Južanovi už nemusejí předstírat, že nejsou bohatí, manželství Rubalových připomíná běh přes minové pole a rušno je i u Srovnalových... Největší posun nastal u Fraňka (Stanislav Majer, pozn. aut.), který si udělal psychologický kurz a provozuje značně podezřelou poradnu," komentuje kreativní producent ČT a dramaturg seriálu Josef Viewegh.

Režisérem je opět Radek Bajgar, výkonnou produkci měla na starosti společnost Logline (Petr Erben). Se scénářem Kolečkovi pomohl Martin Šimíček. Mimochodem, je to první pokračování, které Kolečko (MOST!, Trpaslík, Čtvrtá hvězda) pro Českou televizi napsal. Za kamerou Osady 2 stál Václav Tlapák. Celkem vzniklo deset nových dílů druhé řady.

První řada Osady se ve vysílání ČT objevila na podzim 2021. Od letošního června běžela "připomínací" repríza. Průměrná sledovanost první řady činila cca 1,1 milionu diváků na epizodu v cílovce 15+.