reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kazmova jízda v kinech pokračuje: téměř 80 milionů korun

17:53, 28. 8. 2023

Nový film baviče, srandičkáře a influencera Kazmy alias Kamila Bartoška dál válcuje česká kina. Již druhý týden po sobě je na špičce TOP 20 podle víkendových tržeb, který sestavuje Unie filmových distributorů.

Snímek ONEMANSHOW: The Movie (foto) za uplynulý víkend utržil téměř 12 milionů korun, do kin přišlo 62 tisíc diváků. Celkové kinotržby za dva týdny promítání se vyšplhaly na 79 milionů korun, lístek si doposud koupilo přes 427 tisíc diváků. To Kazmův snímek letos s největší pravděpodobností postaví na špičku pořadí nejvýdělečnějších českých filmů v roce 2023.

Průběhová křivka kinotržeb ONEMANSHOW: The Movie bude hodně jedinečná - po obřím prvotním zájmu diváků ta vlna rychle opadává - za první týden a víkend totiž tržby dosáhly více než 54 milionů korun (premiéra byla ve čtvrtek 17. srpna, takže se týdnové a víkendové výdělky v tomto případě hodně překrývaly).

ONEMANSHOW: The Movie nabízí divákům cestu k trezoru údajně s jedním milionem dolarů, který je umístěn na pražském Výstavišti. Každý divák ke vstupence obdrží i kartu, která může odemknout cestu k penězům. Film režíroval Kazma (rovněž producent) a Andy Fehu. Jak jsme uvedli již dříve, televizní práva Kazma prodal TV Prima.

Celý byznysový příběh Kazmova spektáklu je navíc okořeněný zájmem právnického týmu sázkové kanceláře Fortuna o děj filmu. "V návaznosti na četné dotazy novinářů i široké veřejnosti si dovolujeme potvrdit, že nám ještě před veřejnou premiérou filmu ONEMANSHOW: The Movie byla zaslána výzva k jeho zpřístupnění. Odesilatelem výzvy byla nejmenovaná sázková kancelář a důvodem zpřístupnění filmu mělo být předcházení možným škodám, které mohou šířením filmu vzniknout. Celou záležitost aktivně řeší naše právní oddělení, a to v součinnosti s advokáty producenta filmu. Z těchto důvodu se k věci prozatím nemůžeme blíže vyjádřit," uvedl Lukáš Vedral z distribuční firmy Bontonfilm.