reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Renáta Kellnerová s rodinou stoprocentně ovládla skupinu PPF

11:04, 1. 9. 2023

Miliardářka Renáta Kellnerová s rodinou, tedy s dcerami Annou Kellnerovou, Larou Kellnerovou, Marií Kellnerovou a Petrem Kellnerem ml., odkoupily prostřednictvím jimi plně vlastněné společnosti minoritní podíly ostatních akcionářů skupiny PPF.

Objem obchodu se odhaduje na desítky miliard korun. Prodejci byli Ladislav Bartoníček (0,535 procenta) a J.-P. Duvieusart (0,535 procenta). Kellnerová s rodinou se tak staly stoprocentními vlastníky skupiny PPF. "Naše minoritní podíly měly svoji logiku ve struktuře skupiny PPF tak, jak ji založil a řídil Petr Kellner. Dnes, kdy je akcionářská struktura rozdělena mezi Petrovy dědice, je i logika řízení PPF jiná, a proto jsme se oba rozhodli, po dohodě s Renátou Kellnerovou, své akcie prodat a akcionářskou strukturu tak zjednodušit," uvedli Bartoníček a Duvieusart.

Kromě rozvíjení vlastních podnikatelských aktivit zůstávají oba miliardáři aktivní v rámci skupiny PPF: Ladislav Bartoníček jako předseda představenstva SOTIO Biotech B.V. a J.-P. Duvieusart jako předseda představenstva PPF Financial Holdings.

Bartoníček nastoupil do PPF v roce 1991 a od devadesátých let byl i jejím akcionářem. Řídil v rámci skupiny řadu projektů. V letech 1996 až 2006 byl ředitelem České pojišťovny a následně až do roku 2013 byl CEO Generali PPF Holding N.V. Od března 2014 do února 2018 byl ředitelem biotechnologické společnosti SOTIO a v letech 2018 až 2022 byl odpovědný za strategické řízení investic do telekomunikací, médií a biotechnologií. Po tragické smrti Petra Kellnera v březnu 2021 zastával do června 2022 roli CEO PPF Group.