reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize prodala Primě Sanitku a Marii Terezii pro streamování na internetu

13:59, 5. 9. 2023

Veřejnoprávní Česká televize pokračuje v monetizaci svého rozsáhlého archívu televizních seriálů a dalších pořadů. Po komerční televizi Nova ČT nyní uzavřela obchodní deal i s TV Prima.

Jak potvrdili zástupci Kavčích hor, veřejnoprávní stanice Primě čerstvě prodala SVOD (subscription video on demand - předplatné) práva na některé své seriály. Podle našich informací by se prodej měl týkat seriálů Sanitka 1 a 2, Poldové a nemluvě, Marie Terezie (foto), Dabing Street a Čtvrtá hvězda. Prima provozuje streamovací platformu Prima+, kterou spustila letos v únoru. Seriály z produkce ČT by se zde měly objevovat od letošního září.

Podle našich informací deal probíhal tím způsobem, že ČT komerčním televizím poslala seznam seriálů, jejichž SVOD práva jsou na prodej. V seznamu neměl být "zlatý fond" Kavčích hor, navíc v nabídce byla SVOD práv k těm titulům, které má ČT volně dostupné na svém iVysílání (VOD). Podle programového ředitele ČT Milana Fridricha tyto obchodní dohody představují dodatečné peníze pro pokladnu veřejnoprávní stanice.