reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Potvrzeno: novou programovou ředitelkou Primy se stává Alex Ruzek

15:51, 6. 9. 2023
Televize Aleš Borovan

Informace, se kterou Borovan.cz přišel před měsícem jako první na trhu, je nyní oficiálně venku: na pozici programové ředitelky Primy od 13. září nastupuje Alex Ruzek (foto), která ten samý post zastávala i na konkurenční Nově.

Ruzek střídá Romana Mrázka, který jako programový ředitel Primy působil od roku 2013. Jedná se o nejdéle fungujícího programového ředitele druhé komerční televize vůbec. "O jeho dalším působení na Primě se aktuálně jedná," tvrdí televize.

"Za jeho desetileté působení na pozici programového ředitele jsme spustili šest tematických kanálů, počínaje dokumentárním kanálem Prima Zoom a reality kanálem Prima Show konče. Díky programové profilaci jednotlivých vysílacích slotů jsme ve sledovanosti úspěšně dohnali komerční konkurenci a stali se jedničkou na trhu u dospělých diváků. Aktuálně s Romanem diskutujeme o jeho nové pozici, kde by zúročil své dlouholeté zkušenosti, a zároveň by se věnoval novým oblastem mediálního prostředí," uvedl ředitel Primy Marek Singer. "V dnešní dynamické době, kdy se svět lineární televize úzce prolíná se streamovacími platformami, nastal čas pro nastavení nové programové strategie," doplnil Singer.

Manažerka s českými kořeny Ruzek pracovala na Nově jako programová ředitelka od roku 2008 do roku 2021 (ředitelé Petr Dvořák, Jan Andruško a Christoph Mainusch. Předtím působila v CME (matka novy) nebo v Credit Suisse Suisse First Boston.