reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Apple retailer iStyle na Slovensku získá prodejny m:zone

18:17, 18. 9. 2023

Retailová společnost iStyle, která patří do skupiny Midis a která je partner Apple ve střední a východní Evropě, propojuje aktivity se slovenským retailerem m:zone Branislava Rentky. Ke sloučení obou firem dojde po schválení transakce ze strany příslušných regulačních úřadů.

Na Slovensku tak iStyle po dokončení dealu bude provozovat šest prodejen (včetně tří m:zone) v Bratislavě, Žilině a Trenčíně. Celkem má na česko-slovenském trhu 16 prodejen. Novým manažerem iStyle SK se stává někdejší CEO a vlastník m:zone Rentka. Po spojení s m:zone chce iStyle již v příštím roce na slovenském trhu pokořit obrat 85 milionů eur.

M:zone působí na slovenském trhu od roku 1996 a aktuálně disponuje třemi prodejnami v centrech Aupark a Eurovea v Bratislavě a v centru Aupark v Žilině. Tato trojice nově doplní původní slovenské prodejny iStyle v bratislavských centrech OC Central a Bory Mall a trenčínskou prodejnu v OC Laugaricio. "Společně budeme pod značkou iStyle schopni synergicky využít silné stránky obou firem a usnadnit cestu k Apple zařízením mnohem širšímu okruhu koncových zákazníků, podnikatelů i firem. Pro stávající zaměstnance m:zone se nic nemění a spojení nebude mít žádný vliv na provoz stávajících poboček," uvedl Rentka. Rebranding stávajících prodejen je naplánován do konce roku 2023.

iStyle v roce 2022 v Česku a na Slovensku utržil přes 3,2 miliardy korun, což je historicky nejvyšší číslo. V meziročním srovnání to je nárůst o 550 milionů korun. Rostly všechny segmenty - B2C, B2B (čtvrtina obratu) a small and midsize business.