Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bauer Media Group a Netrisk Group spojí online srovnávače ve střední a východní Evropě

12:32, 20. 9. 2023
Internet Aleš Borovan

Významný pohyb na trhu cenových srovnávačů v regionu střední a východní Evropy. Německá skupina Bauer Media Group a maďarská Netrisk Group spojí své online srovnávací platformy v šesti evropských zemích.

Do nového partnerství vstupuje Bauer Media se srovnávači v České republice a na Slovensku, kam spadají značky Srovnejto.cz, ePojisteni.cz, Tarifomat, Porovnajto.sk nebo Superpoistenie.sk, a zároveň s polským Rankomat.pl. Netrisk Group má nyní ve svém portfoliu české srovnávače Klik.cz a Porovnej24.cz, slovenský Netfinancie.sk, v Rakousku Durchblicker.at, v Maďarsku Netrisk.hu a Biztositas.hu a v Litvě Edrauda.lt.

Spojením vznikne skupina srovnávačů s širokým evropským rozsahem. Očekává se, že po dokončení transakce celá skupina, kterou bude i nadále řídit Netrisk, osloví přibližně 80 milionů potenciálních zákazníků ročně.

Bauer Media se stane strategickým partnerem s menšinovým podílem ve skupině. Equity společnost TA Associates, současný většinový investor skupiny Netrisk, zůstane majoritním akcionářem rozšířené skupiny, zatímco společnost MCI Capital si ponechá menšinový podíl.  Díky této transakci posílí Bauer Media Group na evropském trhu online srovnávačů, i nadále si ponechá značky působící ve Španělsku, Švédsku, Norsku a Finsku.

"Společnost Netrisk v posledních letech zaznamenala dvouciferný organický růst, který byl podpořen šesti akvizicemi, jež skupině umožnily výrazně rozšířit geografickou a produktovou působnost. Strategické spojení společností Netrisk a online srovnávačů Bauer Media Group ve střední a východní Evropě je zásadní změnou v rozvoji skupiny a TA se i nadále zasazuje o její další úspěch," uvedl Max Cancre, ředitel TA Accociates.