reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nový ředitel České televize Souček bude brát 289 tisíc za měsíc, více než dosluhující Dvořák

15:17, 21. 9. 2023
Televize Aleš Borovan

Nový ředitel České televize Jan Souček (foto), který nastoupí 1. října, již ví, jaké jsou mzdové podmínky jeho práce. Ty nyní zveřejnila Rada České televize.

Jan Souček bude ve funkci pobírat měsíční mzdu ve výši 289 tisíc korun. Končící ředitel Kavek Petr Dvořák bral 242 tisíc za měsíc (poslední kontrakt z roku 2017). Mzda u obou ředitelů je podle předsedy Rady ČT Karla Nováka vázána na průměrný výdělek v ČT. U Součka je to šestinásobek průměrného výdělku v ČT (aktuálně 48 tisíc), u Dvořáka téměř sedminásobek (tehdy 36 tisíc korun). Každý rok výši Součkovi mzdy radní přezkoumají, vždy by se mělo jednat o šestinásobek průměrné mzdy ve veřejnoprávní stanici.

Kromě toho má Souček nárok na roční nenárokový bonus až do výše desetinásobku své mzdy, tedy 2,89 milionu korun. Přiznání tohoto bonusu je vázáno na splnění několika kritérií - "komunikace s radou a plnění jejích usnesení, hospodářské výsledky ČT, zejména vyrovnané hospodaření, dodržování plánovaného rozpočtu, úroveň televizního vysílání ČT, zejména kvalita programové nabídky, posouzení vývoje celkového celoročního podílu ČT na diváckém trhu, manažerské výsledky a plnění dalších povinností, zejména: dodržování právních předpisů, Statutu a Kodexu ČT, komunikace s veřejností, plnění strategických plánů a realizace projektových záměru atd.". O výši bonusu pravidelně rozhoduje Rada ČT.