reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Jednou z hlavních hvězd Rock for People 2024 se stanou metalcoroví Bring Me the Horizon

08:25, 27. 9. 2023
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Letní hudební festival Rock for People představil jednu ze čtyř hlavních hvězd pro ročník 2024. Stanou se jí britská metalcorová a alternativně rocková kapela Bring Me the Horizon (foto).

Další ročník Rock for People se uskuteční v červnu 2024 v hradeckém multifunkčním Parku 360, akce bude trvat čtyři dny. Generálním partnerem je Komerční banka. Bring Me The Horizon, která má na kontě nominace na Grammy nebo Brit Awards a je několikanásobným držitelem ocenění Kerrang a Heavy Music Awards, patří aktuálně mezi vysoce populární rockové kapely.

"Fanoušci jsou u nás na prvním místě, proto když nám dali vědět, že si přejí nejvíce kapelu Bring Me The Horizon, dělali jsme všechno proto, abychom jim toto přání splnili. Booking kapel není vůbec jednoduchá věc, musí se správně potkat spousta okolností, jako například to, že kapela jede v daném roce tour, vyhovuje termín a podobně. Mám tedy obrovskou radost, že se nám to podařilo," uvedl ředitel festivalu Michal Thomes.

Bring Me The Horizon loni vévodili line-upu Reading & Leeds festivalu a letos stáli jako headlineři po boku Metallicy a Slipknot na britském festivalu Download před sto třiceti tisícovým davem. Kapela na začátku roku 2023 zahrála v pražské Sportovní hale Fortuna. Na svém kontě mají přes 5 milionů prodaných alb. Jejich poslední dvě alba Post Human: Survival Horror a amo debutovala na prvním místě UK Albums Chart.

Na letošní ročník Rock for People dorazilo podle organizátorů na 37 tisíc lidí. K hlavním hvězdám patřili Muse, Slipknot a Machine Gun Kelly.