reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Gramofirma Supraphon mění management, Milerová se přesouvá do čela představenstva

10:35, 27. 9. 2023
Hudba Aleš Borovan

Největší české hudební vydavatelství Supraphon mění strukturu i personální obsazení vrcholového managementu. Hlavní změna: dlouholetá ředitelka Iva Milerová (foto uprostřed) se od září 2023 přesouvá do funkce předsedkyně představenstva.

Další přesuny: finanční a obchodní ředitel Libor Holeček (vlevo) se stává ředitelem Supraphonu a management společnosti s bezmála stoletou historií posiluje pětatřicetiletý Martin Kudla (vpravo). Ten dosud v Supraphonu působil jako producent, A&R, digital marketing manager a od roku 2022 také jako zástupce ředitelky. Nově bude Kudla zastávat pozici výkonného ředitele.

Holeček podobně jako Milerová působí v tuzemské hudební branži od počátku devadesátých let a se Supraphonem je spjatý od roku 2010. Kudla je absolventem Palackého univerzityOlomouci v oboru Teorie a historie hudby. Kromě práce v Supraphonu se také aktivně věnuje hře na elektrickou kytaru a klávesové nástroje.

"Po čtrnácti letech ve funkci ředitelky Supraphonu cítím, že je čas na změnu. Takovou, která zachová - z mého pohledu pro Supraphon i naše a námi zastupované umělce ohromně důležitou - kontinuitu, ale zároveň nás posílí ve schopnosti pružně reagovat na rychle se měnící trendy i vývoj hudebního businessu jako takového," komentuje Milerová, jež se bude jako předsedkyně představenstva soustředit na strategický vývoj firmy.

Supraphon vlastní rozsáhlý archiv vážné hudby, rovněž  vydává současné popové a rockové umělce (Michal Horák, Karel Gott, Škwor atd.). Kromě vydavatelské činnosti, licencování a synchronizací se věnuje také bookingu a zastupování umělců na bázi tzv. 360stupňového modelu. Firma v roce 2021 (naposledy publikovaná čísla) utržila 151 milionů korun (meziročně plus 12 milionů). Čistý zisk se zvýšil z 12 milionů na 18 milionů korun.