reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rohlik Group kupuje obchod s potravinami Bringmeister, Rockaway získá podíl v e-commerce skupině

20:16, 27. 9. 2023

E-commerce Rohlik Group, která se zaměřuje především na nabídku potravin a nápojů, posiluje pozici na německém trhu. Prostřednictvím německé dcery Knuspr.de kupuje další online obchod s potravinami Bringmeister.de.

Prodejcem je skupina Rockaway Capital, kterou většinově vlastní Jakub Havrlant. Rockaway Capital na oplátku získá podíl ve skupině Rohlik Group. Výše podílu bude záviset na výkonnosti, dosažené Knuspr.de a Bringmeister po fúzi v průběhu příštího roku. Rohlik Group s letošními tržbami o objemu 750 milionů eur očekává, že díky akvizici navýší tržby na 900 milionů eur.

Akvizice Bringmeisteru umožní Rohliku rozšířit v Německu záběr na Berlín, který zařazuje do svých servisních oblastí, a dále upevňuje přítomnost v Mnichově. "Mnichov, u kterého se původně předpokládalo, že bude letos ziskový, je nyní nastaven na dosažení tohoto důležitého milníku ještě rychleji."

V rámci integrační strategie přejdou v říjnu mnichovské operace Bringmeister do plně automatizovaného centra plnění Knuspr v Garchingu u Mnichova. "Tento strategický krok zvýší efektivitu, sníží provozní náklady, a tím zvýší ziskovost. V Berlíně bude značka Bringmeister pokračovat ve své činnosti až do začátku roku 2024."

Podíl společnosti Knuspr na online doručování potravin v Mnichově má po akvizici podle firmy dosáhnout 25 procent. Bringmeister je rovněž silný hráč v Berlíně. Knuspr.de má v nadcházejících letech plány rozšířit služby do dalších 10 německých měst.

Rohlik Group působí v České republice (Rohlik.cz), Maďarsku (Kifli.hu), Rakousku (Gurkerl.at), Německu (Knuspr.de) a Rumunsku (Sezamo.ro). Plánovaná expanze do Itálie se odkládá. Největší podíl v Rohlik Group drží podnikatel Tomáš Čupr.