reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Producent Biermann se vrhnul na režii, točí thriller Válku policajtů

09:06, 3. 10. 2023
Ostatní Aleš Borovan

Po politickém thrilleru Svině (2020), který dlouholetý filmový producent Rudolf Biermann (produkce filmů Skleněný pokoj, Masaryk, Revival atd.) režíroval spolu s Mariannou Čengel Solčanskou, si tento filmový tvůrce zkusí první samostatnou režii.

Film Válka policajtů, který vzniká podle scénáře Arpáda Soltésze, se točil v uplynulých měsících. Do českých kin vstoupí 29. února 2024. Kameru má na starosti Martin Štrba. Snímek produkuje Biermannova společnost IN Film Praha. Distributorem je Cinemart.

V hlavních rolích se objeví Alexandr Bárta, Juraj Lój, Robert Jakab, Marián Mitaš, Anežka Petrová, Broně Kováčiková, Ady Hajdu, Dušan Cinkota a další. Relativně velkou roli získal i hudebník Patrik "Rytmus" Vrbovský (foto vpravo), který v několika filmech v minulosti již zahrál. Biermann (na fotce vlevo) se ale rozhodl dát mu větší příležitost, než jakou dostal během předchozích hereckých zkušeností.

"Hlavním hrdinou je kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou, podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mikovi je přidělen systému "neposlušný" partner Igor Molnár (Juraj Loj). Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí."