reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Najbrt dostal 15 milionů od fondu na nový film Divoký hon

17:43, 8. 10. 2023
Film Aleš Borovan

Rada Státního fondu kinematografie rozdělovala přes 62 milionů korun, převážně z kapes daňových poplatníků, na výrobu nových celovečerních filmů. Dotace dostalo sedm filmových projektů.

Nejvyšší podporu, 15 milionů korun, radní přidělili filmu Divoký hon režiséra Marka Najbrta (foto; Čertí brko, Polski film, Protektor). Scénář k filmu napsal Petr Koubek. "Hororový příběh podle staré německé legendy, zasazený do období třicetileté války, je metaforou o problémech dnešního světa. Vypráví o městečku uzavřeném před světem, kde si obyvatelé navzdory tomu, že kolem řádí válka a drancování, uchovali život v bezpečí a dostatku." Producentem snímku je Bionaut Vratislava Šlajera.

Druhou nejvyšší podporu dostaly shodně dva filmy. Projekt Houpačky režiséra Bohdana Slámy radní fondu podpořili částkou 10 milionů korun. Snímek "s humorem vypráví o nekonvenčním přátelství dvou starších žen, jež mají ztvárnit Dagmar Havlová a Zuzana Kronerová." Producentem snímku je Luminar Film.

Stejně vysokou podporu získal také film Hana režiséra Milana Cieslara a scenáristky Sáry Zeithammerové. Producentem je Love.FRAME Vojtěcha Friče. Jedná se o adaptaci stejnojmenné oceňované knihy Aleny Mornštajnové. Hana zachycuje tři generace žen, jejich osobní příběh se propojuje s novodobou historií Československa.

Další podporu získali:

  • rodinný pohádkový film Cukrkandl, 7,5 milionu. Režie Petr Jandourek. Produkce Bio Illusion
  • Cowgirl, 7 milionů. Autorské duo Michal Blaško a Jakub Medvecký. Produkce nutprodukce
  • Město otců, 7 milionů. Režisér Zdeněk Tyc a scenárista Roman Vojkůvka. Produkce Bratři
  • Mistryně, 6 milionů korun. Režisér Bohdan Karásek. Producentem je Beginner´s Mind