reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Potvrzeno: televize Nova točí další řady seriálu Král Šumavy

17:23, 10. 10. 2023

Informace, se kterou Borovan.cz přišel jako první, je nyní oficiálně venku. Televize Nova (majitel PPF) začala pro svou streamovací platformu Voyo.cz natáčet druhou a třetí řadu seriálu Král Šumavy: Fantom temného kraje (foto). První řada se online objevila na sklonku roku 2022.

Další osudy legendárního šumavského převaděče Josefa Hasila v Králi Šumavy bude vyprávět nový režisér Damián Vondrášek pod režijní supervizí tvůrce první řady Davida Ondříčka. Zůstává externí produkce Lucky Man Production (LMP), s producenty Dariou Špačkovou a Ondříčkem. V hlavní roli se divákům opět představí Oskar Hes, kreativním producentem za Voyo je Michal Reitler. Výkonným producentem LMP je Luděk Valchář.

"Diváci si na druhou řadu budou muset počkat ještě rok. Chceme pokračování dopřát dostatečnou péči a čas, stejně jako jsme to udělali u první řady. Jsem opravdu rád, za celý tým Krále Šumavy, že kromě silných diváckých ohlasů přišel i silný ohlas od odborníků. Zvlášť pak v těchto dnech, kdy jsou už hluboce ponořeni do natáčení druhé řady tohoto strhujícího příběhu odvahy a odpovědnosti," uvedl Reitler. "Já si to natáčení užívám z jiné perspektivy než jako režisér. Teď se na to můžu dívat z nadhledu a spíš pomoct radou a kibicováním Damiánovi Vondráškovi, který to celé režíruje," doplnil Ondříček.

Točit se bude samozřejmě na Šumavě, dále štáb zamíří do Brna, Doksan, Rudolfova a na další místa. "Točíme po celé republice. V dnešní době už nejde jednoduše najít autentické lokace, takže to pro nás je cesta kolem naší země," řekl Vondrášek. Král Šumavy vzniká za finanční podpory Plzeňského kraje.