reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bývalý šéfredaktor Reflexu Stoniš rozjíždí nový „nekorektní“ časopis TO

08:50, 12. 10. 2023

Dlouholetý šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš (foto) dal dohromady vydavatele a redakční tým a rozjíždí nový časopis TO. První číslo vychází dnes. Společensko-politický měsíčník TO navazuje na nedávno spuštěný internetový Denik.to.

Stoniš je šéfredaktorem obou platforem. Jádro redakce tvoří hlavní editor Ladislav Henek, redaktoři Petr Jemelka, Petr Bošnakov, Dana Jaklová, fotograf Jakub Hněvkovský a hlavní tvůrce a producent videoobsahu Michal Gulyáš. Mezi spolupracovníky patří novinář Thomas Kulidakis, ekonomové Pavel Šik a Vladimír Pikora, publicistka a moderátorka Martina Kociánová, spisovatel a bloger Ladislav Větvička, hudebník, novinář Ivan Hoffmann atd.

Oba tituly vydává společnost LRC media, ředitelem redakce je Petr Juklíček, který se mimo jiné podílel na přestavbě streamovacího studia vydavatelství Economia v letošním roce nebo na projektu Insider Podcast. Za LRC media stojí podnikatel Daniel Urban, který má podnikat v nemovitostech.

Cena měsíčníku je 69 korun, distribuci zajišťuje společnost Mediaprint & Kapa na více než 4 tisících prodejních místech po celém Česku. Časopis TO i internetový Denik.to se podle zástupců projektu zaměřují především na aktuální politické komentáře, analýzy, rozhovory a publicistiku, a také na nekorektní humor a satiru. "Ta by nás měla výrazně odlišovat od tradičních českých médií," uvedl Stoniš. "Kromě toho u nás ovšem najdete texty autorů, které spojuje kritické myšlení a obava z postupného růstu státu, byrokracie, ničení svobodného trhu a okrajování svobod, včetně svobody slova," doplnil Stoniš.