reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do Soukupova vydavatelství Empresa Media a TV Barrandov vstoupil nový společník

Vydavatelství Empresa Media, které doposud stoprocentně vlastnil Jaromír Soukup (foto) a které vydává časopisy Týden nebo Instinkt a spadá pod něj TV Barrandov, vstoupil nový spolumajitel. Stala se jím brněnská společnost SERVIS-24 Česká republika.

Majitelem SERVIS-24 je byznysmen a odborník na pohledávky a restrukturalizaci firem Jan Čermák. O Čermákově zájmu o Soukupův mediální byznys jsme psali před několika měsíci jako první na trhu. Čermák zavětřil příležitosti v souvislosti s vysokými dluhy Soukupových firem Médea, Barrandov Televizní Studio (TV Barrandov) a Empresa.

Nyní Čermákova firma v Emprese a TV Barrandov získala významný poloviční podíl, Čermák se stal vedle Soukupa členem představenstva vydavatelství. Za vydavatelství mají oba jednat společně.

V celé hře okolo Soukupova mediálního impéria jsou vysoké pohledávky Československé obchodní banky (ČSOB), Českých Radiokomunikací a dalších hráčů vůči některému ze Soukupových mediálních podniků. Podle našich informací by dalšími věřiteli měla být televize NovaTV Prima/Media ClubKnowlimits GroupČeská televizeEconomiaAsociace televizních organizací nebo Asociace mediálních agentur. Celkový objem pohledávek by se měl pohybovat ve vyšších stovkách milionů korun.