reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Česku se natočil filmový horror podle nevydaných textů Františka Kotlety

08:31, 15. 10. 2023
Film Knihy Aleš Borovan

Nevšední žánrový snímek vznikl v uplynulých měsících v České republice. Režisér a scenárista Jakub Krumpoch nafilmoval horror Krvavý Johann (foto) podle dosud nevydaných děl Františka Kotlety (vlastním jménem Leoš Kyša) a Kristýny Sněgoňové, úspěšné dvojice tuzemských autorů fantasy a další brakové literatury.

Připravovaný film vstoupí do kin v lednu 2024. V hlavních rolích se objeví ujít Marek Holý, Martina Babišová, Jan Dolanský, Lenka Vlasáková, Jana Bernášková, Roman Zach, Jiří Ployhar, Petr Rychlý, Ester Kočičková nebo Brittany Bardot.

"Krvavý Johann je mix hororu, fantasy, komedie a pocta béčkovým hororům z 80. let. Klasika potkává brak ve své nejsyrovější podobě. Adaptovali jsme nevydané povídky kultovních autorů české brakové literatury a spojili je postavou Fausta. František Kotleta a Kristýna Sněgoňová mi pomáhali ve scénáři zachovat ducha povídek a jejich osobitý styl vyprávění přenést na plátno," uvedl Krumpoch.

Producenty Krvavého Johanna jsou Orbis Pictures, Movie Factory a PS Forwarding. "Když mi přistál scénář na stole, myslel jsem si, že se režisér zbláznil. Byl covid, já se hororů bojím, navíc on byl začínající režisér - žádné peníze neseženeme, říkám mu. Ale byla to tak šílená kombinace nepravděpodobných věcí, že jsem si říkal: to musíme zkusit. A díky režisérově nezdolné energii a ochotě všech zúčastněných vystoupit z komfortní zóny a nezištně nám pomoc, se film povedlo natočit," komentoval producent Rudolf Merkner. Hudbu k filmu složil skladatel Darek Král. Distributorem je Bontonfilm.

Film Krvavý Johann mohou vidět diváci tematicky už v říjnu na speciálních halloweenských předpremiérách, které proběhnou napříč Českem, v Praze, Olomouci, PískuPřerově, Hodoníně, Teplicích a dalších městech.