reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Platforma DVTV vstupuje do televizního vysílání, nabídne obsah i od externích podcasterů

21:11, 31. 10. 2023

Novinářská parta kolem platformy DVTV spouští nový televizní kanál DVTV Extra (foto z dnešního slavnostního startu). Ten se objevil na digitální a satelitní TV službě Magenta TV, kterou provozuje T-Mobile.

DVTV Extra bude přinášet zpravodajství, publicistika, rozhovory se zajímavými hosty, to vše doplněné obsahem od českých podcastových tvůrců jako jsou například Kluci z Prahy, Kecy & politika, Čestmír Strakatý nebo U Kulatého stolu. Denně přinese až šest hodin nového obsahu. Veškerý obsah kanálu DVTV Extra diváci Magenta TV podle operátora získají exkluzivně v rámci svého tarifu - pro nové i stávající zákazníky bude zahrnutý již od tarifu S.

Kanál DVTV Extra , jenž technicky zajišťuje společnost Tivio Studio, se zákazníkům aktivuje automaticky na programové pozici 14 na digitální a satelitní TV. Výběr externích podcastových tvůrců se v režii Tivio objevil rovněž na novém portálu Stargaze.com. Byznysový model nové obsahové nabídky je postaven na prodeji reklamy (tvůrci dostanou provizi) nebo možnosti objednávek placeného obsahu u daných podcastových projektů ze strany internetových uživatelů.

"Máme radost, že se spolu s dalšími velmi úspěšnými nezávislými tvůrci objevíme na klasických televizních obrazovkách. Jejich projekty už prorazily ve velmi konkurenčním prostředí on-line světa. Jsme přesvědčeni, že zaujmou i další diváky, kteří o nich možná slyšeli, ale v televizi je zatím neviděli. To se teď radikálně změní a mnozí tvůrci budou brzy patřit mezi nejznámější tváře obrazovek," myslí si šéfredaktor DVTV Jan Rozkošný.

Provozní firma DVTV, společnost Online Partners, loni vygenerovala čistý zisk ve výši 4,4 milionu korun. O rok dříve to bylo 3,7 milionu. To na skupinku cca čtyř základních lidí party vůbec není špatné. Firmu Online Partners vlastní po čtvrtinách Daniela Drtinová, Jan Ouředník, Jan Rozkošný a Martin Veselovský.