reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Online marketingová agentura H1.cz se propojí s týmem GroupM Nexus

16:12, 6. 11. 2023

Online marketingová agentura H1.cz (skupina GroupM), která působí na trhu více než 18 let, změnila v listopadu 2023 svou zelenou barvu na barvy GroupM Nexus. Jedná se o změnu brandu a současně propojení obou týmů.

H1.cz je součástí GroupM Czech Republic od akvizice v roce 2013, do skupiny patří rovněž agentury EssenceMediacom, Mindshare nebo Wavemaker (GroupM spadá pod WPP). Samotný GroupM Nexus vznikl už v roce 2022 s cílem poskytovat klientům GroupM řešení pro výkonnostní marketing. "Snažili jsme se najít nejlepší řešení pro GroupM, GroupM Nexus i Hájedničku, a to i na základě globálních trendů, které monitorujeme, a zkušeností ze zahraničí. Dlouhodobě nás trápilo tříštění brandů, které komplikovalo i pochopení nabídky našich služeb ze strany klientů," uvedl Jiří Svoboda, CEO GroupM Czech Republic.

Fúzí vznikne skupina 110 digitálních odborníků, kteří propojí své expertízy a využijí všechny online disciplíny pro více než 200 klientů v České republice. "S Hájedničkou jsem rostla dlouhých 15 let a nyní nastal čas, aby se firma posunula dál. Dlouhodobě nám dává smysl budovat jeden silný brand, jeden silný tým, který má potenciál stát se leaderem na trhu v oblasti digitálního marketingu," komentovala Veronika Burešová (foto), CEO GroupM Nexus (a dříve H1.cz).