reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Etnetera Group v posledním fiskálním roce zvedla obrat o 165 milionů korun

IT a vývojářská skupina Etnetera Group (EG) poprvé v historii zvedla obrat nad půl miliardy korun. Grupa se v uplynulém období 2022/2023 zaměřila na rozvoj AI divize, investovala do vlastní e-commerce platformy či oddělení rostoucí mobilní kompetence pod firmu Etnetera Flow a konzultačních služeb pod Etnetera Sense.

Nekonsolidovaný obrat EG narostl podle vlastních údajů v uplynulém fiskálním roce 2022/2023 (skončil v únoru) ze 426 milionů na 591 milionů korun. Celkový provozní zisk skupiny mírně klesl ze 48 milionů na 47 milionů korun (všechno nekonsolidovaná čísla).

Rozvoj aktivit i ve směru vnitřní transformace odstartovala plánovaná změna ve vedení Etnetera Core (klíčová firma skupiny). Po více, než deseti letech na jaře 2023 vystřídal Martina Paličku v roli CEO dosavadní obchodní ředitel Lukáš Kmínek. "Kontinuálně investujeme do technologického rozvoje a specializovaných řešení pro jednotlivé segmenty trhu, jako je bankovnictví, nebo e-commerce. I z toho důvodu v roce 2023 inovujeme celé vnitřní uspořádání firmy a posilujeme pozice ve všech úrovních vedení," uvedl Kmínek.

Velkou změnou po sedmi letech rozvoje divize mobilního vývoje bylo její oddělení z Etnetera Core do nové samostatné společnosti Etnetera Flow. Ta se zrodila v září 2022 a v jejím hledáčku je stále rostoucí trh produktového designu a mobilního vývoje v České Republice i zahraničí.

Etnetera Group zahrnuje společnosti Etnetera Core (webové a mobilní aplikace na míru), Etnetera Activate (aktivace online byznysu), Etnetera Motion (kreativní agentura) nebo Etnetera Sense (digitalizace, konzultace). EG prostřednictvím SPV 100 let Partners ovládá skupina podnikatelů  Václav Bittner (na fotce vpravo), Martin Holečko, Martin Palička a Jiří Štěpán. Strategicky se skupina zaměřuje na rozvoj nových kompetencí v konzultační činnosti, bankovnictví nebo e-commerce. Mezi největší klienty patří ČSOB, Komerční Banka, FAST ČR, Rossmann, O2 či Škoda Auto.