reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Time Warner navýší počet akcií A v CME

11:38, 22. 7. 2013
Televize Aleš Borovan

Zábavní obr Time Warner, který je nyní největším akcionářem v CME (vlastník Novy), za pár týdnů výrazně navýší počet akcií v bermudské firmě.

Time Warner v současné době drží 45,7 procenta akcií CME třídy A, což v absolutním počtu představuje 61,408 milionu kusů.  Dne 19. srpna pak získá dalších 11,211 milionu akcií třídy A (konverzí prioritní akcie série A), čímž jeho podíl na celkovém počtu akcií A stoupne na 49,85 procenta.

Time Warner (na fotce výkonný ředitel Jeff Bewkes) již nyní drží 49,9 procenta hlasovacích práv v CME a tento podíl by se v souvislosti s operací neměl změnit. Kromě toho na konci června investoval 200 milionů dolarů do nákupu 200 tisíc prioritních akcií série B v CME. Ty nejsou spojeny s hlasovacími právy (kromě zvláštních případů) a po třech letech se přemění na akcie třídy A. Dalším velkým akcionářem CME je zakladatel Ronald S. Lauder, který ovládá přes 5,6 milionu akcií třídy A.

TW v současné době zvažuje, zda se stane majoritním akcionářem bermudské společnosti. Cestu má v podstatě volnou - v polovině června získal od Evropské komise povolení k případné fúzi se CME. Jednou z možných překážek ekonomického rázu je obrovský dluh CME ve výši 1,07 miliardy dolarů (stav na konci března 2013), který by znatelně zamával s účetními výkazy Time Warner.