reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Trenýrkárna.cz: loni jsme navýšili tržby na 200 milionů, růst pokračoval i letos

08:59, 16. 11. 2023

E-shop (plus kamenný obchod) s pánským spodním prádlem Trenýrkárna.cz, která také vyrábí a prodává vlastní produkty pod značkami Styx a Nedeto, pokračuje v růstovém módu. Provozní firma DaniDarx zvedla podstatně výkon loni a v letošním roce se dosavadní růst pohybuje na úrovni 13 procent.

"Rosteme stabilně, daří se nám zvyšovat podíl na trhu zejména v České republice i zahraničí. Za rok 2022 jsme prodali milion kusů spodního prádla, naše tržby činily 200 milionů korun. Co se týče dosavadního roku, tržby nám za první tři kvartály roku 2023 vzrostly meziročně o 13 procent. První kvartál 2023 zaznamenal 15ti procentní růst oproti roku 2022, druhý potom o 9 procent a ve třetím byl nárůst 14 procent," uvedl Ruslan Skopal, CEO a spolumajitel Trenýrkárna.cz.

DaniDarx v roce 2021 utržila 136 milionů korun. Tržby v roce 2022 se tak meziročně zvedly o 64 milionů. Zákazníci si předloni objednali 700 tisíc produktů DD.

Jedním z hlavních faktorů růstu je mezinárodní expanze. E-shop se již etabloval na Slovensku, v Maďarsku a Rakousku. V letošním prvním pololetí expanze pokračovala do Německa a Rumunska, aktuálně online obchod vstoupil do Slovinska. "A chystáme se již na další země, Polsko, Chorvatsko a Nizozemsko," doplnil Skopal.

Pro slovenský trh e-shop používá brand Trenírkáreň.sk, pro ostatní trhy pak zbrusu novou značku Nedeto. Trenýrkárna.cz letos také vybudovala a otevřela nový moderní sklad a distribuční centrum ve Zdicích. Kromě Skopala v podniku vlastní podíl Adam Rožánek a miliardářské duo Marek Španěl a Slavomír Pavlíček.