reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Firma PPF získala televizní práva na Fortuna:Ligu až do roku 2029

17:19, 16. 11. 2023

Tendr Ligové fotbalové asociace (LFA), o kterém jsme psali v uplynulých měsících několikrát, zná svého hlavního vítěze. Televizní práva na nejvyšší fotbalovou Fortuna:Ligu získala společnost O2 TV, která patří do skupiny PPF.

O2 TV má nyní nově v ruce práva na pět ročníků soutěže, tedy do roku 2029. Cena balíku práv se odhaduje na nižší stovky milionů korun. "Podařilo se nám uspět v dalším klíčovém výběrovém řízení, kde jsme prokázali, že O2 TV jako jediná televize dokáže splnit nejpřísnější kritéria pro výrobu přenosů a podporu všech klubů Fortuna:Ligy. Česká fotbalová liga ideálně doplňuje další prémiovou nabídku jako je Liga mistrů UEFA, anglická Premier League, německá Bundesliga či španělská La Liga," uvedla Anna Lenerová, šéfka obsahu společnosti O2. O2 TV je podle firmy dostupná pro téměř 800 tisíc zákazníků.

Vítězství O2 TV podle všeho znamená, že nad projektem nové sportovní televize A 11 Sport visí otazník. Za stanicí stojí A 11 Group (Aleš Zavoral a Daniel Šopov) a minoritní akcionář sázkařského holdingu Tipsport a miliardář Tomáš Petera. Projekt A11 Sport byl na získání výše uvedených práv postaven.

V tendru LFA se dražila kromě televizních práv na Fortuna:Ligu pro území České republiky a Slovenska rovněž další práva. Ve druhé soutěži zájemci usilují o práva na televizní vysílání druhé ligy, tedy Fortuna:Národní ligy pro území Česka. Ve třetí pak mohou zájemci získat práva pro streaming utkání Fortuna:Ligy, pro účely kurzového sázení na území Česka.