reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tržiště Allegro.cz již v Česku obsloužilo na 800 tisíc aktivních zákazníků

13:10, 17. 11. 2023

Polská e-commerce platforma Allegro zveřejnila první kusá čísla české mutace Allegro.cz, která na tuzemském trhu odstartovala na počátku května. Podle polské matky Allegro.cz doposud obsloužilo na 800 tisíc aktivních zákazníků.

Marketplace Allegro.cz zahrnuje kromě mateřské značky i Mall.cz a Czc.cz. Polští, čeští a zahraniční prodejci tvoří na platformě 20 tisíc obchodů, jejichž nabídku tvoří 60 milionů produktů. Hrubá hodnota prodaného zboží na Allegro.cz za 3. čtvrtletí 2023 mělo podle firmy dosáhnout 195 milionů PLN (v přepočtu téměř 1,1 miliardy korun).

"Ve třetím čtvrtletí jsme splnili všechna svá finanční očekávání, polské operace společnosti Allegro dosáhly silných výsledků a naše nově spuštěné tržiště Allegro.cz rychle nabírá na obrátkách. Kromě příprav na vrcholnou nákupní sezónu náš tým již nyní pracuje na spuštění nových platforem na slovenském, maďarském, slovinském a chorvatském trhu během roku 2024, přičemž tržiště Allegro.cz je pro nás v tomto směru určitým návodem," uvedl Roy Perticucci, ředitel Allegra

U mezinárodních operací, které tvoří právě české e-shopy, Allegro očekává meziroční pokles hrubé hodnoty zboží (GMV) ve 4. čtvrtletí o 10 až 14 procent, zatímco upravená provozní ztráta (EBITDA) by měla dosáhnout 160 milionů až 180 milionů PLN (v přepočtu 895 milionů až miliardy korun).

Výnosy Allegra z polských operací podle vlastních údajů vzrostly ve třetím čtvrtletí 2023 meziročně o 19,9 procenta na 1,95 miliardy PLN. Zisk EBITDA z polských operací vzrostl ve 3. čtvrtletí meziročně o 32,4 procenta na 778 milionů PLN. Počet aktivních zákazníků společnosti Allegro v Polsku rostl již šesté čtvrtletí v řadě a na konci třetího čtvrtletí dosáhl 14,5 milionu.