reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mirai rozšiřují koncertní byznys, za fanoušky vyjedou s letním festivalem

13:33, 19. 11. 2023
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Jedna z nejúspěšnějších popových kapel současnosti, skupina Mirai (foto), v těchto dnech vyjela na halové turné Arena Tour 2023. První koncert v Ostravě byl podle vydávající firmy Universal Music vyprodaný. V příštím roce popové kvarteto uspořádá šňůru letních festivalů, napodobí tak koncept Kryštofa nebo Chinaski.

Tým kolem Mirai nyní připravuje letní open air fest Mirai Summer Fest 2024, se kterým che projekt "celou Českou republiku". "Ohlásili jsme náš velký plán na příští rok. Budeme se těšit ve čtrnácti městech napříč republikou v rámci Mirai Summer Fest 2024. Rozhodli jsme se, že je po letech hraní na letních festivalech čas na změnu. Chceme s vámi v roce 2024 zažít něco nového a speciálního, co jsme spolu ještě nezažili. Něco, co bude mít festivalový vibe, ale zároveň nám umožní být s vámi, našimi fanoušky, tak blízko, že si navzájem koukneme do očí, podáme si ruku a zahrajeme songy z našeho zpěvníku," uvedl frontman Mirai Navrátil.

Série festivalů odstartuje v červnu 2024 v Praze, akce přes léto navštíví Slavkov u Brna, Příbram, Pardubice nebo Most. Mirai Summer Fest 2024 pak skončí v září v Ostravě a v Plzni. S konceptem letních festivalů byl v uplynulých letech v Česku velmi úspěšný Kryštof, který pořádal tzv. Kryštof kempy. Patronem rodinného festivalu Přehrady fest se jeden čas stali Chinaski. Zkusil to i David Koller s Kollerfestem.

Jak jsme psali již dříve, Mirai v uplynulých dnech pro fanoušky vydali nový singl summer love, který je ochutnávkou připravované, čtvrté desky. Album vyjde v první polovině roku 2024. "Je to chillová věc, u které mě prostě baví vibe. Nikam nespěchá, na nic si nehraje a cítím z ní lehkos. Zhruba každou třetinu alba nahráváme v jiné zemi. Začali jsme v Berlíně, pokračovali jsme v Římě a poslední štace nás teprve čeká a rozhodujeme se, kde ji natočíme," doplnil Navrátil.