reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mediální agentura Dentsu získala velkého klienta, Komerční banku

07:54, 24. 11. 2023

Cenné vítězství ve více kolovém tendru pro komunikační skupinu/mediálku Dentsu. Ta nyní získala nového velkého klienta, Komerční banku.

Dentsu začne pro KB pracovat od ledna 2024, zakázka by měla trvat tři roky. Velká banka se tak po 22 letech loučí s dosavadní mediální agenturou, PHD ze skupiny Omnicom Media Group.

"V roce 2023 jsme v Komerční bance otevřeli zcela novou kapitolu naší historie - odstartovali jsme novou éru bankovnictví. Nejen vývoj nového core bankovního systému v uplynulých třech letech přinesl řadu změn. Představili jsme také upravené logo a nový komunikační koncept od marketingové agentury VCCP. A nyní po 22 letech měníme i služby mediální agentury," uvedla Hana Kovářová, výkonná ředitelka pro brand strategii a komunikaci Komerční banky.

Dentsu má v Praze a Bratislavě přibližně 300 zaměstnanců a obsluhují cca 150 klientů napříč všemi odvětvími. Skupina zahrnuje agenturní značky jako Bistro Social, Dentsu X, Carat, iProspect nebo Dentsu Creative. Místní Dentsu vede Petr Chajda (rovněž CEO pro Slovensko a Maďarsko). Majitelem komunikační skupiny je japonský koncern Dentsu Group, který patří k největším reklamním a marketingovým skupinám na světě.