reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Premiere Cinemas plánují investovat do dalších nových multiplexů v Česku

19:24, 27. 11. 2023
Film Aleš Borovan

Síť českých multiplexů by se v následujících dvou letech měla rozrůst o dva provozy společnosti Premiere Cinemas Czech (PCC; majitelé David Horáček a David Jelinek). Kino operátor rovněž chce rozšířit stávající multikino v Olomouci.

PPC chce postavit nové multiplexy v rámci obchodních center v Karlových Varech a Pardubicích. A zatímco v Karlových Varech půjde o novinku, v Pardubicích již fungují dvě multikina největších kino operátorů - CineStar a Cinema City.

V roce 2025 bude dokončeno rozšíření největšího regionálního obchodního centra Varyáda v Karlových Varech, kde se počet obchodů vyšplhá na více než 100. Součástí expanze by měl také nový šestisálový multiplex Premiere Cinemas s kapacitou přesahující 700 míst, a to včetně Premiere VIP.

Otevření nového sedmisálového multiplexu Premiere Cinemas v Pardubicích s kapacitou přes 1100 míst je plánováno na rok 2026. Multiplex bude součástí nového obchodního centra Galerie Pernerka v centru města naproti vlakovému nádraží. Také součástí tohoto multiplexu bude koncept Premiere VIP.

Premiere Cinemas působí v obchodním centru Galerie Šantovka v centru Olomouce od roku 2013. Před dvěma lety zde otevřelo koncept Premiere VIP s polohovacími křesly a neomezeným  občerstvením. V průběhu roku 2024 ke stávajícím šesti sálům přidá sedmý zcela nový prémiový kinosál, který bude vybaven nejnovější technologií.

Celkem tak PPC plánuje svůj kinobyznys rozšířit o 14 nových kinosálů, které přidá ke stávajícím 18. Premiere Cinemac momentálně působí kromě Olomouce v Praze a v Teplicích.