Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Jaro 2024 na České televizi: Smysl pro tumor, To se vysvětlí, soudruzi! a Peče celá země

aktualizováno
10:06, 28. 11. 2023
Televize Aleš Borovan

Exkluzivní informace Borovan.cz potvrzeny: hlavními programovými pilíři České televize na jaře 2024 se stanou dva zbrusu nové seriály plus dvě nové řady úspěšných seriálových titulů. K tomu stanice pod vedením nového ředitele Jana Součka nasadí třetí řadu cooking show Peče celá země (bude mít deset kol).

ČT si na jaře příštího roku hodně slibuje od licenčního seriálu Smysl pro tumor, který režírovala Tereza Kopáčová. Celkem vzniklo osm premiérových epizod, seriál bude nasazen do nedělních večerů. Hlavní role ztvární Filip Březina, Tereza Brodská, Jiří Bartoška a Pavel Řezníček. Seriál odstartuje 7. ledna (neděle).

Další seriálovou novinkou bude česko-německý koprodukční projekt To se vysvětlí, soudruzi! (foto; start v březnu 2024). V osmi dílech bude případy Ústavu paranormálních jevů řešit Jiří Macháček a Jan Cina v hlavních rolích.

Pokračování v podobě nových řad se v jarním programovém schématu ČT dočkají seriály Stíny v mlze a Dobré ráno, Brno! Stíny v mlze II budou mít 12 dílů, na režisérské židli seděl opět Radim Špaček. Série se objeví na obrazovce od 8. ledna 2024 (pondělí). Dobré ráno, Brno! bude mít osm epizod (režie opět Jan Prušinovský). Nové dvoudílné drama Vedlejší produkt režíroval Peter Bebjak, v hlavních rolích se objeví Tomáš Maštalír, Martin Hofmann a Zuzana Stivínová. Titul vznikl v TPS poducentky Kateřiny Ondřejkové.

V novém roce se dočkají premiér i projekty vytvořené speciálně pro iVysílání České televize: šestidílný hraný seriál Adikts (produkce Česká asociace pojišťoven) o studentech adiktologie, kteří se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodnou experimentovat, natočil režisér Adam Sedlák. Doplní ho dokumentární cyklus Česko na drogách. Minisérie Dakar Sistaz vypráví o dvojčatech Aliyyah a Yasmeen Kolocových a Game Story o vzniku "nejzásadnějších českých počítačových her".

Celý rok 2024 bude ve znamení velkých sportovních událostí. ČT chystá přímé přenosy například z Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě, ze světového hokejového šampionátu v Praze a Ostravě, fotbalového EURA, atletického mistrovství Evropy a z letní olympiády v Paříži.