reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ashborne Games vydávají počítačovou hru o bojích legendárních československých legií

09:18, 29. 11. 2023

Neuvěřitelný příběh statečných československých legií, které se přes Sibiř a odpor bolševických vojsk probily do tehdy vznikajícího Československa (v letech 1918 - 1920), se dostal do světa počítačových her. Brněnské herní studio Ashborne Games (majitel THQ Nordic/Embracer Group) posílá na trh herní titul Last Train Home (screen).

Jedná se o historickou strategickou hru pro jednoho hráče, jejíž příběh je inspirován skutečnými událostmi. Hráč velí "jednotce československých vojáků mířící v obrněném vlaku do vlasti přes nekonečné sněhové pláně Sibiře, rozdělené válkou Rudé a Bílé armády". Last Train Home je podle všeho nejvýraznější český herní titul v letošním roce. Na jeho vývoji se podílela i Československá obec legionářská.

Hra je určena pro PC, k dostání je na prodejní platformě Steam a GOG. Doporučená cena základní edice je 999 korun (v prvních dnech vydání je hra ve slevě). V prodeji je rovněž digitální Deluxe edice. Ke hře Last Train Home vznikl i filmový trailer, ve kterém hlavní roli ztvárnil herec Karel Dobrý. Ten se objevuje i ve filmových sekvencích ve hře.

Embracer Group v Česku kromě Ashborne Games vlastní rovněž herní studio Warhorse Studios (hra Kingdom Come: Deliverance).