reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Laňka točí nový film Útěk, Štěpán Kozub má první roli tatínka

08:45, 30. 11. 2023
Film Aleš Borovan

Pilný režisér, scenárista a producent David Laňka (Jedlíci aneb Sto kilo lásky, Bodyguardi, Modelky s.r.o.) roztočil nový film, rodinný snímek Útěk (foto) podle stejnojmenné knižní předlohy Oty Hofmana. Aktuálně se natáčí v Orlických horách.

Laňka do příběhu "dvou kluků, které dohromady svedla náhoda", obsadil Kanwara Šulce a Jakuba Bartáka. Tatínka desetiletého Saši (Barták) si zahrál Štěpán Kozub, pro kterého je to první "tatínek" před kamerou. Dále hrají Roman Skamene, Ivan Vyskočil, Kristýna Kociánová, Marta Dancingerová, Miloš Vávra atd.

"V těchto dnech jsme natáčeli první setkání obou hlavních hrdinů v podání Kanwara Šulce a Jakuba Bartáka, ale také scénu se Štěpánem Kozubem, coby filmovým tátou Kuby Bartáka. Přestože Štěpána sužovala choroba, přijel na natáčení a v mínus dvou stupních srdnatě odehrál své letní scény spolu s Janem Novotným, dalším skvělým hercem v paletě obsazení Útěku. Točili jsme v krásné chatičce v Rokytnici v Orlických horách, která nám kompletně zapadla sněhem, a tak jsme museli všechnu tu bílou nadílku odklidit a hrát si na to zmíněné léto," uvedl Laňka.

Za kamerou stojí Laňkův stálý kameraman Václav Tlapák. Autorkou hudby bude Markéta Irglová. Film vzniká v produkci Laňkovy společnosti No Stress Production, dále KVArt production a Nutivit. Premiéra je plánována na podzim 2024.

Na plátna kin se Útěk dostal poprvé už v roce 1967, kdy získal ocenění na filmových festivalech včetně Benátek a Cannes, ale kvůli osobě režiséra Štěpána Skalského (Člověk proti zkáze, Všechno nebo nic) upadl v době normalizace trochu v zapomnění.