reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do čela obnoveného webového Hrotu nastoupil Pavel Štrunc

Jak jsme uvedli již dříve, nový majitel týdeníku Hrot a příslušného webu Tydenikhrot.cz refreshuje značku nejdříve na internetu. Kupcem obou médií se před několika týdny stala miliardářská mediální skupina SPM Media pánů Marka Španěla a Slavomíra Pavlíčka.

Ekonomický web Tydenikhrot.cz se nyní od 1. prosince rebrandoval na Hrot24.cz. Číslovka v názvu odkazuje na sesterské médium Echo24.cz. Ke stejnému dni se novým šéfredaktorem Hrot24.cz stal Pavel Štrunc (foto), donedávna šéfredaktor CNN Prima News, ex-ČT. Podle našich info Štrunc na nové angažmá získal výjimku z konkureční doložky, která byla součástí předchozího kontraktu s Primou. Štrunc bude šéfovat i připravovanému tištěnému měsíčníku Hrot.

Štrunc chce do webu investovat a personálně jej posílit. "Jde nám o vybudování silného ekonomického brandu. Klíčoví jsou autoři a jejich vlastní témata. Zároveň nás podpoří agresivní grafický design, který k Hrotu patří." Součástí redakce bude kromě jiných i zkušená jména jako Miroslav Zámečník nebo Pavel Páral.

Podle zástupců Hrotu přibude videoobsah, na jehož výrobě se chce Štrunc výrazně podílet. "Video či podcast jsou dnes zásadní pro další rozvoj webu. Vnímám to tak, že máme skutečně co říci a umíme se ptát. Pro mě osobně to bude návrat do formátu, který jsem před lety dělal, a myslím, že měl velmi dobré výsledky i ohlasy. Chci na to navázat."

V prvním čtvrtletí 2024 vyjde tištěný měsíčník magazín Hrot. "Chci se přiblížit formátu coffee table magazín, tedy časopis s nadčasovými články a vlastními tématy, zároveň v něm čtenáři najdou i více lifestylového obsahu," doplnil Štrunc.

Pod SPM Media kromě Hrotu a Hrot24.cz patří rovněž  vydavatelství Echo Media, jež provozuje názorový online deník Echo24.cz, vydává printový Týdeník Echo a prémiovou platformu EchoPrime, rovněž je vydavatelem knižních titulů. Skupina také provozuje Rádio Prostor, které v srpnu zahájilo vysílání na frekvencích Radia Zet. Součástí skupiny je i blogovací platforma Blogosvět a v neposlední řadě také technologické studio Coolpany.

Španěl s Pavlíčkem rovněž koupili Parlamentnílisty.cz. Jádrem jejich byznysu je úspěšné herní studio Bohemia Interactive, ve kterém drží minoritní podíl čínský koncern Tencent Holding.