reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Netrisk Group a Bauer Media Group spojily své online srovnávače ve střední Evropě

09:09, 5. 12. 2023
Internet Aleš Borovan

Skupiny Bauer Media Group a Netrisk dokončily spojení svých online srovnávacích platforem v šesti zemích ve východní a střední Evropě, které oznámily letos v září. Novým ředitelem českých a slovenských srovnávačů ve skupině je od prosince Andrew Fuchs (foto), zakladatel Klik.cz.

Do rozšířené skupiny Netrisk nyní spolu se srovnávači v Rakousku (durchblicker.at), Maďarsku (netrisk.hu a biztositas.hu), Polsku (Rankomat.pl) a v Litvě (edrauda.lt) budou patřit i české značky Srovnejto.cz, Klik.cz, ePojisteni.cz nebo Tarifomat a slovenské Superpoistenie.sk, Netfinancie.sk i Porovnajto.sk. Dosavadní CEO skupiny Srovnejto Nicolas Eich ze společnosti odchází.

Společnost TA Associates, současný většinový investor Netrisk, zůstane majoritním akcionářem skupiny, zatímco společnost MCI Capital si ponechá menšinový podíl.  Bauer Media Group bude mít v nově rozšířené skupině menšinový podíl. Celá skupina, kterou bude i nadále řídit Netrisk Group, by měla ročně dle svých slov oslovit přibližně 80 milionů potenciálních zákazníků.

Fuchs před nástupem do nové skupiny českých a slovenských srovnávačů působil na pozici ředitele v rakouském srovnávači durchblicker.at, kterou už Netrisk Group delší dobu vlastní. Právě skupině Netrisk před třemi lety Andrew Fuchs, investiční fond Benson Oak a další investoři svou společnost Klik.cz prodali. Fuchs se poté stal součástí vedení Netrisk Group v České republice a na Slovensku. Před vstupem na trh srovnávačů a pojišťovnictví získal dlouholeté zkušenosti v bankovnictví.