reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Po patnácti letech natáčení jde do kin film o Karlosovi Vémolovi

17:19, 5. 12. 2023
Film Aleš Borovan

Do kin v lednu 2024 vstoupí celovečerní dokumentární film Karlos režisérské dvojice Michal Samir a Šimon Šafránek (rovněž scénář), která se zaměřila na výraznou a kontroverzní postavu MMA Karlose Vémolu. Producenty jsou firmy Bontonfilm Studios, Silk Films, Barletta. Hlavním partnerem je Oktagon, partnerem Progresus Invest Holding.

Natáčení snímku zabralo nezvykle dlouhý čas porovnatelný snad jen s časosběrnými dokumenty Heleny Třeštíkové. Režisér Samir se zná s Karlosem téměř patnáct let, natáčet jej začal už v Londýně ne jako celebritu, ale "jako opravdového kluka z Olomouce, co se protlouká životem". Snímek tak nabízí "archivní záběry neznámého Karlose Vémoly z klubu v Londýně, od vody na rybách nebo z večírku s kamarády".

"Je to film o extrémním člověku v extrémní době. Karlosův život je fascinující, extrémní a zcela odlišný od toho, na co jsme sami zvyklí. Náš dokument reflektuje Karla nejen jako bijce a hrdinu davů, ale zároveň jako otce, partnera, něžného milovníka zvířat, a současně jako neústupného, hraničního člověka, který po svém okolí často žádá nemožné - přizpůsobit se jeho životnímu stylu a tempu," uvedl Samir (Iveta, Gumy, Buď chlap!).

Vémola je jedním z nejvýraznějších bojovníků českých MMA, nejvíce probíraný v bulváru. Jako malý se pral na ulicích Olomouce, "po škole odjel do Londýnu, kde se živil jako vyhazovač, proslavil se, šel do vězení, znovu se proslavil, vyprodal O2 Arénu a stal se celebritou". "Film, stejně jako Karlosův život, je nebezpečná jízda, která začíná v olomouckých Hodolanech, pokračuje přes kluby na londýnských periferiích a eskaluje křižovatkou, na které se teď Karlos jako člověk i jako zápasník ve svém věku ocitá," doplnil Samir.