reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

PPF navyšuje investici do zahraniční sítě výdejních boxů pro e-commerce

13:46, 8. 12. 2023

Investiční skupina PPF (majoritní vlastník Renáta Kellnerová spolu s rodinou) nakupuje další podíl  ve společnosti InPost S.A., která provozuje evropskou sít samoobslužných výdejních boxů a logistická centra pro e-commerce.

PPF nyní od společnosti Advent International kupuje další podíl v InPostu ve výši přibližně 5 procent za cenu 10,50 eura za akcii. V kombinaci s předchozími nákupy akcií společnosti InPost ze strany PPF představuje nyní celkový podíl skupiny v InPostu přibližně 21,71 procenta základního kapitálu společnosti. Síť InPostu by měla zahrnovat přes 33 tisíc výdejních boxů, z toho přes 20 tisíc v Polsku a skoro 5 tisíc ve Velké Británii a Itálii.

Advent International navíc podle PPF souhlasila s tím, že poskytne skupině Renáty Kellnerové opci na nákup dalšího 10ti procentního podílu v InPostu. Tato opce nahrazuje stávající opci oznámenou skupinou PPF dne 26. května 2023. InPost, kótovaná na burze EuronextAmsterdamu, v současné době působí kromě svého domovského trhu v Polsku také v osmi západoevropských zemích, včetně Francie a Velké Británie.

"Od doby, kdy se PPF stala akcionářem InPostu, společnost úspěšně pokračuje v dalším rozvoji svého byznysu a vykazuje pozitivní finanční výsledky. Jsme rádi, že můžeme nyní zvýšit náš podíl ve společnosti, protože pevně věříme ve strategii její celoevropské expanze a oceňujeme úsilí managementu InPostu o udržitelný dlouhodobý růst," komentoval Didier Stoessel, chief investment officer PPF.