reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Francouzská streamovací platforma Canal+ začala točit první český seriál Dcera národa

13:25, 13. 12. 2023

Jak jsme psali již dříve, francouzská streamovací platforma Canal+, která na místní trh vstoupila letos, začala točit svůj první český seriál. První klapka padla v těchto dnech.

Natáčení šestidílné minisérie Dcery národa (foto), která vzniká v koprodukci s Českou televizí, odstartovalo v Praze. Točit by se mělo do února 2024. "Tato moderně stylizovaná minisérie přináší neotřelý pohled na dobový příběh inspirovaný osudem Zdeňky Havlíčkové, dcery slavného Karla Havlíčka Borovského. Dcera národa je příběhem romantické lásky mladé dívky, jejíž touha po svobodě a vlastním osudu se odehrává na pozadí třaskavých dějin formujících českou národní identitu."

Zdeňku Havlíčkovou ztvární Antonie Formanová, vnučka světoznámého režiséra Miloše Formana, která si zahraje po boku obrozenců Jiřího Langmajera, Jana Vlasáka, Vladimíra Javorského, Leoše Nohy a Roberta Mikluše. Režii mají na starosti Cristina Grosan (Běžná selhání) a Matěj Chlupáček (Bez doteku, Úsvit, Zrádci). Scénář napsala Lucie Vaňková. Produkci zajišťovali Chlupáček a Maja Hamplová (Barletta), dramaturgem a showrunnerem je Miro Šifra (ten má v Barlettě na starosti development; rovněž scénář k Zrádci, Rédl, Rudý kapitán).

Premiéra seriálu je v lineárním vysílání a na streamovací platformě Canal+ plánována na podzim 2024. "Dcera národa nabídne nekonvenční, ale velmi zábavné zpracování příběhu z českých dějin, které je inspirované funkčními a velmi populárními zahraničními koncepty. Máme velkou radost, že můžeme tuzemskému divákovi nabídnout právě tento žánr a moderní formát, který v české nabídce dosud chyběl. Seriál slibuje opravdu jedinečný zážitek plný humoru, vášně a nečekaných zvratů," uvedl Lada Dobrkovská z lokálního týmu, která má na starosti domácí produkci společnosti Canal+ v České republice a na Slovensku.