reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Vodafone kupuje od Sazky jejího virtuálního mobilního operátora

11:56, 21. 12. 2023

Mobilní operátor Vodafone posiluje na trhu, díky čerstvé akvizici virtuálního mobilního operátora SAZKAmobil získává kmen přes 200 tisíc zákazníků.

Počet zákazníků Vodafone se doposud pohyboval něco na 4 miliony. Prodejcem SAZKAmobil je loterijní společnost Sazka. "Pro zákazníky tohoto operátora se aktuálně nic nezmění, už dosud využíval mobilní síť právě Vodafonu a zůstane i značka SAZKAmobil," uvedl Vodafone. I nadále budou moci využívat více než 7500 prodejních míst s terminálem Sazky pro dobíjení kreditu na předplacených kartách a nákup SIM karet. Stejně tak jim zůstane stejný zákaznický účet a budou využívat zákaznické centrum SAZKAmobilu.

Operátor SAZKAmobil na českém trhu působí téměř deset let. "Za tuto dobu jsme vybudovali velmi úspěšného poskytovatele mobilních služeb, který například jako první z virtuálních operátorů v Česku nabídl přístup k síti 5G bez omezení. Sazka je ale především loterijní společnost a chceme se soustředit na růst v našem odvětví. I proto jsme se rozhodli telekomunikační aktivity prodat našemu mnohaletému obchodnímu telekomunikačnímu partnerovi, to znamená Vodafonu," uvedl Aleš Veselý, ředitel Sazky.

Prodej operátora SAZKAmobil Vodafonu musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, k dokončení transakce by mělo dojít v první polovině roku 2024.