reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Šmejc s dalším fondem kupují skupinu kolem Zásilkovny

19:27, 22. 12. 2023

Miliardář Jiří Šmejc (foto; EMMA Capital) a globální private equity fond CVC Capital Partners podepsaly smlouvu o koupi 100 procentního podílu ve společnosti Packeta, která je vlastníkem největší české logistické firmy Zásilkovna.

O dealu informoval mluvčí EMMA Pavel Zuna. Oba akcionáři se dohodli na rozdělení svých majetkových podílů v poměru 65:35 ve prospěch CVC. Na budoucím řízení společnosti se pak budou oba partneři podílet společně. V rámci podílu společnosti CVC se ještě předpokládá minoritní kapitálová investice české skupiny R2G, která nebude mít vliv na podíl EMMA Capital. Ten i pak zůstane ve výši 35 procent.

"Spojení investiční síly a renomé fondu CVC s našimi zkušenostmi v oboru může celý projekt Zásilkovny posunout z pozice české a slovenské jedničky ještě o krok dál a vytvořit z ní velice významného hráče na evropském trhu," uvedl investiční ředitel EMMA Capital Pavel Horák.

Dosavadní majitelé Packety byli: byznysový vehikl Jaromíra a Simony Kijonkových JSK Investments doposud vlastnil v Packeta/Zásilkovna podíl 48,6 procenta. Dalšími spoluvlastníky Packety jsou Petr Vytiska, Štěpán Chytka, e-commerce hráč Notino (20,75 procenta), JH Global Martina Kukačky a Zievatron Lukáše Bílka.