reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Polívka, Holubová a Budař hrají v nové komedii o rozdělení Československa

10:41, 31. 12. 2023
Film Aleš Borovan

Boleslav Polívka, Eva Holubová, Jan Budař, Anna Šišková, Judit Pecháček nebo Juraj Loj se představí v hlavních rolích nové filmové tragikomedie A máme, co jsme chtěli (foto), která se odehrává v poslední den společného Československa, o silvestrovské noci roku 1992.

Slovensko-kanadský film již byl uveden na Slovensku. První projekce v Česku probíhají v rámci silvestrovských předpremiér v síti kin CineStar a v řadě kin po celém Česku. Plnohodnotná premiéra v českých kinech se uskuteční v březnu 2024.

"Doteď mi vadí, že Československo už není. I když vím, že je to v mnoha ohledech užitečné a v mnoha věcech prospěšné, ale prostě mi vadí, že nejsem ten - Czechoslovakia. Atmosféra na natáčení v bratislavské vile mi velmi často připomínala atmosféru natáčení Pelíšků. Bylo to velmi rodinné, uvolněné a usměvavé. Práce na filmu byla soustředěná, ale zároveň s úsměvem, s humorem," uvedl Polívka.

Film režíroval Michal Kunes Kováč, autory scénáře jsou Maroš Hečko, Tomáš Dušička, David Cormican. Producentem filmu je Tibor Búza z B Production, Maroš Hečko a Peter Veverka z AZYL Production a kanadský producent David Cormican z DCTV. Tuzemským distributorem je Bontonfilm.