Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ztráta televize Barrandov opět vyskočila nad 300 milionů

18:45, 23. 7. 2013
Televize Aleš Borovan

Po nadějném zmenšování ztráty televize Barrandov (vlastník Jaromír Soukup, foto) v roce 2011 přichází opět zlom a nepříliš radostná zpráva pro financující banky a finanční instituce.

V loňském roce TV Barrandov skončila ve ztrátě 333 milionů korun, což v meziročním srovnání představuje zhoršení o více než 150 milionů korun. Záporný vlastní kapitál společnosti Barrandov Televizní Studio (BTS) dosáhl skoro 294 milionů korun.

Celková kumulativní ztráta od startu projektu v roce 2008 (samotná televize začala vysílat v lednu 2009) tak dosáhla skoro 1,38 miliardy korun. "Vedení společnosti pokračuje v zajištění finanční stability v podobě jednání s bankami, finančními institucemi a společnostmi ve skupině, což je nezbytné pro další fungování společnosti," uvádí vedení firmy.

Stamilionové ztráty byly hlavním důvodem, proč loni na podzim původní vlastníci, skupina investorů v čele s Tomášem Chrenkem, stanici prodali Jaromírovi Soukupovi. Ten od počátku letošního roku výrazně obměnil vedení BTS, proměnou prošel i program. Podíl na sledovanosti však přesto šel dolů. Od května pak televizi začal z titulu předsedy představenstva BTS řídit samotný Soukup.