reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Na Prima+ odstartoval nový komediální seriál Vytoč mého agenta o trablech českých herců a hereček

09:27, 11. 1. 2024

Televize Prima do své streamovací služby Prima+ nasadila nový, licenční seriál Vytoč mého agenta (foto). Jedná se o adaptaci francouzské série Netflixu. Titul Prima vyráběla společně se slovenskou TV Joj (ta jej nasadila na svoji platformu Joj play).

Seriál režírovali Michal Blaško a Jakub Machala, kreativní vedení projektu a dramaturgii měla na starosti Alice Nellis. V hlavních rolích se objeví Klára Issová, Iva Janžurová, Sabina Remundová, Zlata Adamovská, Taťjana Medvecká, Táňa Pauhofová, Jiří Langmajer, Gabriela Marcinková, Stanislav Majer, Juraj Loj, Bolek Polívka, Ondřej Sokol nebo Michal Dlouhý. Ti v sérii hrají sami sebe. Seriál Vytoč mého agenta totiž vypráví komediální příběhy z castingové agentury, která svým klientům, hercům a herečkám, shání "kšefty".

"Ve Francii je Call My Agent nedostižným hitem, posbíral řadu prestižních ocenění a jeho kvalitu dokládá i skutečnost, že aktuálně se seriál s původním francouzským názvem Dix Pour Cent adaptuje do dvaceti zemí světa. Každá země zohledňuje vlastní reálie. Stejně tak tomu je i v případě naší česko-slovenské adaptace," uvedla výrobní ředitelka skupiny Prima Lucia Kršáková.

Vytoč mého agenta je tak dalším titulem, ve kterém se herci a filmaři zaobírají sami sebou a vlastní branží. Viz například další seriály či filmy jako Zkáza dejvického divadla, Polski film, Volha nebo Dobré ráno, Brno!. Je s otazníkem, zda interní trable hereckých hvězd dokáží přitáhnout diváckou masu. V případě Volhy a Dobrého rána, Brno! se to vzhledem k všeobecné srozumitelnosti gagů a zápletek povedlo, u solidně natočeného seriálu Vytoč mého agenta je řada situací a vtípků, které jsou srozumitelné především insiderům a lidem z industrie. Zda to bude fungovat na masového diváka, je otázka.

Velký rozhovor s ředitelem České televize Janem Součkem o plánech Kavčích hor a chystaných změnách: