reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mediální boss Savov posílá Mladé frontě 310 milionů

11:15, 24. 7. 2013
Vydavatelství Aleš Borovan

Mediální magnát František Savov se v poslední době zaměřil na posílení stability svých velkých podniků.

Po navýšení základního kapitálu u Europrintu přikročil prostřednictvím americké firmy European Financial Services (EFS) k analogické operaci u Mladé fronty (E15, Maminka, Mateřídouška, Moje psychologie, Euro). Základní kapitál Mladé fronty vyskočí o 310 milionů na 312 milionů korun. Není však jisté, jak velkou část z této cifry budou tvořit reálné peněžní vklady.

Jedním ze způsobů navýšení kapitálu nebo části kapitálu totiž může být i započtení pohledávky EFS vůči Mladé frontě. European Financial Services jako bezprostřední vlastník MF může vůči vydavatelskému domu uplatnit pohledávku až do výše 326,5 milionu korun. Existenci této pohledávky měla potvrdit auditorská společnost Audisa Service - stejná firma, která letos v únoru potvrdila závazek Europrintu vůči majiteli v řádech stovek milionů korun.

Mladá fronta (na fotce ředitel David Hurta) je jedním z největších vydavatelství v České republice. Vydává hlavně lifestylové, odborné, B2B a ekonomické tituly. Její dceřiná firma MF TV letos na jaře přebrala vysílání TV Metropol, od 1. července získala i vlastní licenci na 12 let. Podle naposledy zveřejněných čísel firma skončila v roce 2011 ve ztrátě 36 milionů korun, tržby klesly o 21 procent na 1,13 miliardy korun.