reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

České Radiokomunikace kupují digitální regionální síť 4

12:27, 12. 1. 2024

Vysílací hegemon České Radiokomunikace (ČRa), který vlastní dva celoplošné digitální multiplexy MUX 22 a MUX 23, posilují svojí pozici na trhu regionálního vysílání, zejména v hlavním městě a ve středních Čechách.

České Radiokomunikace dokončily akvizici telekomunikační firmy Prague Digital TV, která v Praze provozuje vysílače v rámci regionální sítě 4. Prodejci jsou Pavel Fromberger a Mediapoli Group (Gabriela Hamříková). "Akvizicí společnosti Prague Digital TV nejenže zdvojnásobíme stávající kapacitu pokrytí televizního vysílání v Praze a okolí televizním signálem, ale získáme i další prostor pro rozvoj inovativních televizních služeb," uvedl ředitel ČRa Miloš Mastník.

Prague Digital TV dlouhodobě působí na trhu regionálního televizního vysílání a pokrývá televizním signálem celou Prahu a 41 procent Středočeského kraje. Vysílá v DVB-T2 v regionální síti 4 na 46. kanálu. V současné době přes tuto síť vysílá metropolitní televizní stanice Praha TV. ČRa kromě toho vlastní ještě lokální digitální síť 8 a regionální síť 12.

Radiokomunikace budou postupně integrovat regionální síť 4 do vlastní infrastruktury, aby bylo zajištěno lepší pokrytí televizním signálem a zvýšení efektivity provozu. V posledních týdnech bylo například ukončeno vysílání z původních stanovišť a bude přesunuto na pražskou dominantu - televizní vysílač Praha Žižkov (foto).  Vysílání sítě 4 tak bude zajištěno ze stejných vysílacích antén, jaké jsou využívány pro šíření České televize a televizních stanic Prima, Nova, TV Barrandov, Seznam.cz TV, Óčko a dalších televizních kanálů.